Wie wij zijn

De financiën veilig in goede handen.


Beschermingsbewind

In gewoon Nederlands, bewindvoering houd in dat de bewindvoerder alle geld zaken regelt. De belastingaangifte, het invullen van formulieren, het aanvragen van toeslagen en contacten met instellingen. De bewindvoerder zorgt dat alle rekeningen op tijd betaald worden en u een deel krijgt voor de boodschappen en andere zaken. De bewindvoerder neemt de verantwoordelijkheid over het geld over. Toch kan een bewindvoerder helaas niet volledige bescherming bieden. De cliënt kan zelf nog altijd abonnementen of overeenkomsten afsluiten. Het is daarom belangrijk dat er overlegt wordt met de bewindvoerder of er wel geld voor is, voordat een abonnement of overeenkomst wordt afgesloten. De bewindvoerder kan alleen een overeenkomst ongedaan maken als de andere partij wist dat de cliënt onder bewind is gesteld.

Stap 1 de intake

onder bewindstelling start met een intake. Voor de intake komt de bewindvoerder persoonlijk langs om kennis te maken, uitleg te geven en de formulieren in te vullen. De bewindvoerder regelt een verzoek tot onder bewindstelling.

Stap 2 de onder bewindstelling

De betreffende financiële zaken worden in handen genomen door de bewindvoerder. Er wordt een budgetplan gemaakt waarin de vaste lasten en budget voor overige uitgaven wordt opgenomen. De bewindvoerder regelt alles piekfijn en neemt zo de zorgen uit handen.

Stap 3 de uitvoering

De bewindvoerder helpt met alle lopende financiën en de taken die daarbij horen.

Bij B&M Financieel Beheer onderhoud de bewindvoerder op een prettige en respect volle wijze contact. De B&M Financieel Beheer bewindvoerder heeft aandacht voor de persoonlijke wensen.

BPBI

De uitvoering van de werkzaamheden gebeurt volgens de richtlijnen van de Brancheverenging Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders (BPBI).
Deze stelt in overleg met het LOK (landelijk overleg kantonrechters) ook de vergoeding voor de bewindvoerder vast.

Toezicht

Bewindvoerders staan onder toezicht van de rechtbank voor het uitvoeren van deze werkzaamheden.

Neem contact met ons op

U kunt vrijblijvend telefonisch (0165 - 538 685) of per e-mail (info@bm-financieelbeheer.nl) contact opnemen met B&M Financieel Beheer om de situatie te bespreken of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. Wij geven graag extra uitleg.